Opening photoshop plugin times too different if standalone app opened in bachground

scene1:

  • I have the standalone TPAI app OPEN ON W11
  • I have photoshop 25 open
  • I open a photo in PS and inside PS I open the TPAI plug-in, it takes about 8" to open it and start autopilot

scene 2:

  • I have the standalone TPAI app CLOSED ON WIN 11
  • I have photoshop 25 open
  • I open a photo in PS and inside PS I open the TPAI plug-in, it takes about 2" to open it and start autopilot

I use TPAI to improve photos of sporting events that I order, 2-3-5-8 photos per order, it is convenient to have the TPAI app open in bachground to work on some batches but it is also convenient to use the plug-in on a single photo from within Photoshop

Ryzen9 5900 CPU
32GB DDR4
gtx 2080ti
hd nvme 1tb
this above on both v2.3.2 and v2.4.2

p.s. 2.4.2 I confirm problems already reported by others of memory that does not empty during the bach, it must be closed and the app reopened

[Please describe your issue here. Try to include logs (Help → Logging) and add screenshots if necessary.]

Steps to reproduce issue:

  1. Step 1
  2. Step 2
  3. Step 3

Topaz Photo AI [v1.x.x] on [Windows/Mac]

Please send me your full system profile information so I can check if your computer hardware is up to date.

You can securely submit your files(s) to my Dropbox using the link below.

Please be sure to send me a note here to let me know you sent something.

uploaded to dropbox

I would like to see if updating your GPU driver will resolve the problem.

Please use the following link to update your driver: NVIDIA | Driver Update

After the update, let me know if you are still experiencing the problem.

This topic was automatically closed after 60 days. New replies are no longer allowed.