Using face recovery some colorful lines appeared

  1. i opened a jpg via adobe bridge
  2. i played around in the settings and i think face recovery produced the lines

Topaz Photo AI [v2.2.2] on [Mac]

Bildschirmfoto 2024-01-10 um 12.14.46

iMac27_2019_raggam.spx (5.7 MB)
topaz_log_lines_raggam.zip (117.3 KB)

Would you mind sending me more information in order to get a better understanding of the problem you are having with this image? I would like to try and reproduce this image, in order to do so would you please send the following information:

  1. The original image file.
  2. The processed image.
  3. A screenshot or description of the settings panel so I can see what adjustments were turned on.

You can securely submit your image(s) to my Dropbox using the link below. Please be sure to send me a note to let me know you sent something.

Dropbox File Request

unfortunately i’m not the copyright holder of this picture, so i can’t share it with you. apart from the already provided screenshot i don’t have any more pictures of that issue. i did not save the processed file, as i didn’t see the need to with those lines in the pictures. and with the new version of topaz photo ai 2.3.0 the issue didn’t occur any more.

1 Like

I’m glad to hear that v2.3.0 is working for you :slight_smile:

If you are the issue occurs again please reach out to us at the following link:

Topaz Labs | Support Page

I’m on 2.3.1 now and yesterday some similar rainbow spots appeared :wink:
but these problems seem to be one-offs and preview related because i cannot recreate them.