The Object selection Brush is really slow on 2.4.2

Hi.
Im on a Mac Studio with M1 Max 32GB Ram and the selection with the brush in sharpening or remove is very slow with 2.4.2 when I use RAW Files from my Nikon Z8.
I found, that its depending on resolution (Files from a Z6 work ok), which is understandable in the first place. But it’s now really slow with the Z8 files in 2.4.2.

The bug with the false Colors which I reported a few month ago is still remaining!


Topaz Photo AI [v2.4.2] on [Mac]

Thank you!

AB

1 Like

Please follow the instructions below to perform a clean install to better troubleshoot why you had this problem with Topaz Photo AI:

Start by clearing any previous plist files that are on your computer for Topaz Photo AI by following the steps in the link below:

Topaz Photo AI | plist Files Mac

After you have done this, disable any antivirus, firewall, VPN, or proxy software that might be active on your computer. These tools are sometimes known to interfere with the installer’s ability to download the model files.

Please also ensure that the Topaz Photo AI installer has all the proper settings in your system by going to your Mac System Settings > Privacy & Security tab and scrolling down to the security section. You will want to make sure you have 'App Store and identified developers ’ selected. Here is a video example:

Example of Proper System Preferences

Finally, rerun the installer. You can download a new installer from the downloads page directly :

Topaz Labs Download Page

Let me know how that goes for you and I’ll keep an eye out for your reply.

Can confirm this. I have a Mac Studio M2 Max and the brush is extremely laggy on my Z7 NEFs. This is a clean Topaz installation.