New Topaz AI High Fidelity V2 mode is super slow

When I use the new High Fidelity V2 mode the enhancement / saving is super slow. This is my screenshot after 8 minutes (2x Upscale only) and I have a very powerful MacBook…

Steps to reproduce issue:

  1. Choose Upscale 2
  2. Choose High Fidelity V2 mode
  3. Make only minor Facial Enhancements

Topaz Photo AI [v2.3.0] on [Mac]

Please follow the instructions below to perform a clean install to better troubleshoot why you had this problem with Topaz Photo AI:

Start by clearing any previous plist files that are on your computer for Topaz Photo AI by following the steps in the link below:

Topaz Photo AI | plist Files Mac

After you have done this, disable any antivirus, firewall, VPN, or proxy software that might be active on your computer. These tools are sometimes known to interfere with the installer’s ability to download the model files.

Please also ensure that the Topaz Photo AI installer has all the proper settings in your system by going to your Mac System Settings > Privacy & Security tab and scrolling down to the security section. You will want to make sure you have 'App Store and identified developers ’ selected. Here is a video example:

Example of Proper System Preferences

Finally, rerun the installer. You can download a new installer from the downloads page directly :

Topaz Labs Download Page

Let me know how that goes for you and I’ll keep an eye out for your reply.

Hi John,

Sorry for my late reply. I tried your suggestions and followed all the steps but I’m afraid it didn’t work. Upscaling 2X (from 1,7MB to 2,5MB takes more than 10 minutes which seems disproportionately long. It’s also not taking up much of my RAM capacity so it seems like an in-software problem to me.

Any other tips?

Kind regards,
Chrissie

If you are still experiencing problems please reach out to us at the following link:

Topaz Labs | Support Page

This topic was automatically closed after 60 days. New replies are no longer allowed.