Latest PHOTO AI version 3.0 has a problem

When trying to open AI 3.0 through the latest version of Photoshop, the image doesn’t come up and hangs-up. I appreciate your frequent updates, but this one just isn’t working. I also have encountered problems with Gigapixel 7. I use a MacBook Pro M1.

Please follow the instructions below to perform a clean install to better troubleshoot why you had this problem with Topaz Photo AI:

Please make sure that you have Photoshop fully closed before proceeding.

Start by clearing any previous plist files that are on your computer for Topaz Photo AI by following the steps in the link below:

Topaz Photo AI | plist Files Mac

After you have done this, disable any antivirus, firewall, VPN, or proxy software that might be active on your computer. These tools are sometimes known to interfere with the installer’s ability to download the model files.

Please also ensure that the Topaz Photo AI installer has all the proper settings in your system by going to your Mac System Settings > Privacy & Security tab and scrolling down to the security section. You will want to make sure you have 'App Store and identified developers ’ selected. Here is a video example:

Example of Proper System Preferences

Finally, rerun the installer. You can download a new installer from the downloads page directly :

Topaz Labs Download Page

Let me know how that goes for you and I’ll keep an eye out for your reply.

That fixed it, thank you. There were older plist files there that I deleted, as well. I was also having problems with Gixapixel, did the same thing, it appears working fine now, as well.

Thanks!!

Eric Johnson

1 Like