Keeps closing on me

Topaz Photo AI keeps closing on after about 15 minutes. I have to keep going back in and redoing things. Beginning to wonder if this was worth the money.

Steps to reproduce issue:

  1. Step 1
  2. Step 2
  3. Step 3

Topaz Photo AI [v1.x.x] on [Windows/Mac]

I’d like to get some more information to help troubleshoot the problem you are having.

Could you send us your computer’s full system profile?

Also if you can, please try to recreate this crash in Topaz Photo AI, then go to Help > Open Log Folder, please send me all of the files within that folder. You should be able to attach them directly as a response to this thread.

If you would prefer you can securely submit your files(s) to my Dropbox using the link below. Make sure to send me a note to let me know you sent something. :slight_smile:

Dropbox File Request

I just sent you the information that you asked for

Thanks for sending in that information.

I want to see if updating your GPU driver will resolve the problem, as there is a more up-to-date driver that has been released.

Please use the following link to update your driver: Intel | Driver Update

After the update, let me know if you are still experiencing the problem.

I followed the steps to update and it tells me that I have rhe best driver for this device. I have Intel(R) UHD Graphics 770

Can you please try to recreate this crash in Topaz Photo AI, then go to Help > Open Log Folder, please send me all of the files within that folder. You should be able to attach them directly as a response to this thread.

Or if you would prefer you can securely submit your files(s) to my Dropbox using the link above.

Make sure to send me a note to let me know you sent something.

I just sent the files to you

Thanks for sending those over.

Could you try adjusting your AI Processor by going Preferences > General and setting the AI Processor to either CPU or GPU to see if this makes the application more stable.

Where do I do this at?

Where do I go for this?

In Topaz Photo AI’s menu you can go to Preferences > General and then locate the option for AI Processor.

This seems to have done the trick. I have been using is a couple days now and it hasnt shut down on me at all. Thank you so much for your help.

1 Like