Black spot appearing when using both Sharpen and Removing Noise in 2.1.2

I have gotten a dark sport in an image in ver 2.1.2. when I enabled both Remove Noise and Sharpen. If I uncheck either, the spot goes away.

1 Like

I have gotten this as well using app as a plug-in on Adobe Lightroom Classic. Look at the lower part of the deer’s neck. I am getting this quite frequently. Does not seem to happen when I don’t do lightroom adjustments prior to running it through Photo AI/

Forgot to mention I am using version 2.2.2

Check out this example. This vertical black line did not exist until I click to Recover Faces. I have experienced this in several of the latest versions.

Are you using the Sharpen Standard model and the Remove Noise feature together?

To resolve this issue, you can disable either the Sharpen Standard model or the Remove Noise feature and the black bar should be resolved such as @jnoel1950 suggested.

Our developers are currently working on a solution for this issue in one of our next version releases.

I have not seen this issue with the Recover Faces feature.

Would you mind sending me more information in order to get a better understanding of the problem you are having with this image? I would like to try and reproduce this image, in order to do so would you please send the following information:

  1. The original image file.
  2. The processed image.
  3. A screenshot or description of the settings panel so I can see what adjustments were turned on.

You can securely submit your image(s) to my Dropbox using the link below. Please be sure to send me a note to let me know you sent something.

Dropbox File Request